i-Neighbour Perakaunan Middleware
Mengintegrasikan i-Neighbour dengan Akaun SQL dengan Pertubuhan Kewangan Cekap
i-Neighbour Perakaunan Middleware adalah sebuah aplikasi yang membolehkan Management Residential untuk mengintegrasikan dan menguruskan kewangan kediaman mereka seperti yuran penyelenggaraan mudah dari akaun i-Neighbour ke Akaun SQL atau sebaliknya. Invois dijana dalam Akaun SQL boleh dimuat naik ke i-Neighbour dan pembayaran rekod boleh diimport semula ke Akaun SQL untuk diproses melalui permohonan middleware ini dengan itu memastikan maklumat kewangan yang tepat dan teratur pada setiap masa.

i-Neighbour Cloud Server
Aliran kerja i-Neighbour Perakaunan Middleware

i-Neighbour Accounting Middleware at Local Server
SQL Accounting Application Client will install & run together in i-Neighbour Accounting Middleware PC. Upload invoices from SQL Account SQL Account Server

     
Post Summary/Payment info from i-Neighbour Accounting Middleware
Screenshot i-Neighbour permohonan Perakaunan Middleware
Mengenai Akaun SQL
Akaun SQL adalah perisian perakaunan yang membantu anda menguruskan kewangan anda; Dari bayaran Residen kepada Kontraktor dalam satu perisian komprehensif. Mengintegrasikan akaun i-Neighbor anda dengan Akaun SQL untuk menguruskan pembayaran pemastautin dan memastikan pengurusan kewangan kediaman yang lancar.

Arkitek Server Pelanggan | Borang dan Laporan Customizable | Selamat dan Selamat dengan PSQL | Integrasi Mudah melalui Estream SQLSDK

Hubungi kami untuk maklumat lanjut mengenai harga Akaun SQL


Sumber Perakaunan SQL
CIRI-CIRI AKAUN SQL
Software lengkap dan Intuitive
Akaun SQL adalah lebih daripada sekadar alat untuk memasukkan rekod kewangan. Perisian ini menawarkan pelbagai komponen seperti keselamatan, kawalan akses pengguna fleksibel, 24x7 data sandaran, carian maklumat dan pertanyaan, navigator arahan, grid disesuaikan dan laporan, dokumen mengesan, bidang DIY dan skrip dan banyak lagi.


Kediaman Lejar Am
Menguruskan 'rekod perakaunan supaya anda boleh dengan mudah menjejaki dan menganalisis kediaman anda kediaman anda prestasi kewangan Syarikat. Ciri ini juga menyokong tarikh kewangan ganjil, (contoh: 22 Ogos 2016 hingga 31 Ogos 2016) supaya anda boleh memulakan akaun anda dari mana-mana tarikh. Ciri ini membolehkan anda untuk mengesan maklumat kewangan untuk kediaman anda atau projek tertentu.


Penduduk & Contractors
Menyenggarakan dan menguruskan bermastautin 's dan kontraktor Akaun dengan Akaun SQL. Ciri ini menyokong penuaan khas (contohnya: 0-7, 0-9 hari dan lain-lain) daripada tempoh penuaan standard dan juga menampilkan Advance Kawalan Kredit di mana anda boleh menetapkan had kredit dan had terlewat untuk setiap penduduk / kontraktor.


Invoicing berkesan
Mengurangkan kemasukan data berulang-ulang dan mempercepatkan pemprosesan dokumen invois seperti sebut harga, invois cukai dan lain-lain, dengan Akaun SQL. Perisian ini juga membolehkan anda untuk memeriksa sejarah harga sebelumnya seperti sebelum caj yuran penyelenggaraan semasa membuat apa-apa dokumen invois.


Menjejaki Aset Pembelian anda
Buat pesanan belian anda dengan mudah dengan merujuk kepada pembantu skrin yang menunjukkan baki inventori dan sejarah harga pembelian. Melihat apa yang telah dipesan dari pembekal, kos dan maklumat pesanan pembelian sebelumnya. Modul ini juga menyokong pembelian tunai, nota debit pembelian, dan lain-lain


kawalan Inventori
Mengawasi kuantiti aset dan nilai dengan Akaun SQL. Perisian ini menyokong maklumat masa nyata pada kuantiti aset tersebut dan kos pengiraan. Ciri ini akan menjadi bantuan yang besar dalam mengekalkan inventori anda yang dianjurkan dan kos anda tepat.


Lapor
Akaun SQL menyediakan pelbagai laporan kewangan seperti di bawah: General Ledger: Penyenaraian Dokumen G / L, Jurnal Penyenaraian Transaksi, Penyenaraian Transaksi Ringkasan, Laporan Ledger, Trial Balance, Penerimaan dan Pembayaran laporan, Penyata Untung Rugi dan Penyata Kunci Kira-kira .

Penyenaraian Dokumen Pelanggan, Laporan Baki Pelanggan, Penyenaraian Dokumen Due, Penuaan Report, Penyata Pelanggan, Pelanggan Cek Tarikh Penyenaraian, Analisis Pelanggan oleh Dokumen, dan Jualan Pelanggan dan Analisis Koleksi: pemastautin. Setiap laporan ini telah terbukti untuk bekerja dengan baik dengan pelbagai mata wang.

Penyenaraian Dokumen pembekal, pembekal Laporan Baki, Penyenaraian Dokumen Due, Penuaan Report, Penyata pembekal, pembekal Cek Tarikh Penyenaraian, Analisis pembekal oleh Dokumen, dan Jualan pembekal dan Analisis Koleksi: pembekal. Setiap laporan ini telah terbukti untuk bekerja dengan baik dengan pelbagai mata wang.

Jualan: Penyenaraian Dokumen jualan, Penyenaraian Outstanding Sales Document, jualan Memilih Senarai, Sejarah Harga Pelanggan, Untung Rugi oleh Document, Analisis jualan oleh Dokumen dan tahunan Analisis jualan.

Pembelian: Penyenaraian pembelian Dokumen, Outstanding pembelian Dokumen, Sejarah Supplier Harga, Analisis pembelian oleh Dokumen dan Analisis pembelian tahunan. Penyenaraian saham Dokumen, Stock Reorder Nasihat, Stock Physical Lembaran kerja, Kad Saham, End Baki Bulan saham, Stock Penuaan dan Analisis saham oleh dokumen: stok.


Keperluan sistem
Perkakasan yang disyorkan: PC dengan i5 Intel Core atau pemproses AMD Athlon dan ke atas 4 GB RAM dan ke atas sambungan internet jalur lebar untuk menggunakan SQL Desktop Remote
Disokong O / S: Windows 7 dan ke atas
Pangkalan Data yang disokong: Interbase Firebird Server


Pematuhan GST (Malaysia sahaja)
Secara ringkas, GST merupakan sebahagian daripada inisiatif pembaharuan cukai kerajaan 's untuk meningkatkan sistem cukai untuk menjadi lebih cekap, telus dan mesra perniagaan. Mulai 1 April 2015, Malaysia telah menggantikan cukai jualan dan perkhidmatan dengan cukai barangan dan perkhidmatan (GST).

Sebagai mematuhi memerlukan latihan, penyediaan dan mendapat kumpulan sokongan yang betul. Perniagaan juga boleh mempertimbangkan untuk menggunakan perisian perniagaan seperti SQL Accounting sebagai alat GST. Satu perisian perniagaan yang berlandaskan GST boleh membantu mengesan rekod GST dan menjana laporan yang diperlukan untuk audit atau membuat keputusan. Untuk invois contoh cukai, pulangan cukai GST dan lain-lain


GST FAQ
1. Adakah ia perlu untuk menggunakan perisian perakaunan untuk GST?

Seperti semua urus niaga perniagaan, transaksi GST perlu direkodkan. Anda perlu memantau semua transaksi perniagaan anda satu cara atau yang lain untuk mematuhi undang-undang GST yang dikenakan. perisian perakaunan seperti Akaun SQL telah menyediakan alat-alat untuk memudahkan proses menguruskan GST dan rekod kewangan anda, oleh itu ia amat disyorkan bahawa anda memilih untuk perisian perakaunan untuk memastikan perniagaan anda mematuhi undang-undang GST.

2. Adalah perisian Akaun SQL mematuhi GST?

Ya. Malah, perisian Akaun SQL telah GST disahkan oleh Jabatan Kastam Diraja Malaysia. Dengan pensijilan, syarikat-syarikat SME yang berdaftar untuk GST akan layak untuk menuntut bantuan kewangan dari Kerajaan Malaysia, apabila membeli perisian Akaun SQL kami.

3. Apa-apa sampel dokumen GST yang boleh saya lihat?

Resit-TM-U220 - (Invois Cukai - Mudah)
Invois Jualan
(Invois Cukai - Full)
Jualan Debit Nota - (Invois Cukai - Full)
Jualan kredit Nota - (Invois Cukai - Full)
Invois Belian - (Bil sendiri)

Berminat untuk mengintegrasikan perisian perakaunan lain dengan i-Neighbour? Hubungi kami untuk keterangan yang lebih.