Luaskan Tempoh Simpanan Data Anda
Jauhkan Data Anda secara utuh, Luaskan Tempoh Penyimpanan Data Anda di Server Awan i-Neighbour

i-Neighbor menyimpan 3 jenis data, iaitu Data Informatif, Data Kegiatan dan Data Aktiviti IoT Komuniti.

Untuk menyimpan data anda di pelayan awan i-Neighbor sekian lama tanpa perlu risau mengenai proses penghijrahan / pemindahan data, i-Neighbor datang sepenuhnya disediakan dengan pelanjutan Penyimpanan Penyimpanan Data untuk kemudahan anda.

Rancangan ini memberi anda caj tambahan untuk anda membuat keputusan tepat pada masanya.
i-Neighbor Peningkatan Harga Penyimpanan Data:

Jenis Data

Definisi

Penyimpanan lalai

Harga Penyimpanan Sambungan

Pengiraan Sampel
Data Informatif Maklumat asas seperti maklumat pemastautin dan organisasi, e-dokumen dan e-kenalan yang dicipta oleh komuniti Terdapat dalam simpanan selagi langganan i-Neighbor masih sah dan aktif tanpa sebarang caj tambahan. Percuma Terdapat dalam simpanan selagi langganan i-Neighbor masih sah dan aktif tanpa sebarang caj tambahan.
Data Aktiviti Data yang diperoleh daripada aktiviti urus niaga seperti e-bil, aktiviti pengunjung, pencetus butang panik, pemberitahuan, insiden laporan, e-polling dan sebagainya. 2 tahun data hidup & data arkib 3 tahun Aktiviti Arkib Tambahan Aktiviti Penyimpanan data adalah USD 0.50 seunit isi rumah setahun. Langganan 2 tahun dalam pelan ini akan memberi anda simpanan sebanyak 7 tahun yang terdiri daripada data hidup 2 tahun dan data arkib 5 tahun.
Data aktiviti komuniti IoT

Data diperoleh atau dijana daripada aktiviti urus niaga dari peranti IoT untuk kegunaan masyarakat seperti BLE-2 untuk pintu halangan, BLE-16 untuk lif, dan beberapa pembaca IoT atau kunci pintar untuk bilik kemudahan dan kawasan umum.

NOTA:
• Pelan ini tidak termasuk storan imej kamera IP. Sila rujuk pelan storan awan Epicamera untuk kamera IP https://www.epicamera.com/pricing
Data hidup 1 tahun & data arkib 2 tahun

Penyimpanan sistem lalai secara percuma selama 3 tahun untuk aktiviti IOT komuniti hanya terpakai kepada peranti TimeTec IOT sahaja. Sekiranya terdapat peranti IOT pihak ketiga yang disepadukan dan melanggan pelayan awan i-Neighbor, pelan storan data akan dikenakan mengikut harga di ruangan seterusnya sejak tahun 1.
<20 peranti IoT komuniti USD 0.50 seunit isi rumah setahun

21-50 peranti IOT komuniti USD 1 seunit isi rumah setahun

51-100 peranti IOT komuniti USD 1.50 seunit isi rumah setahun

> 100 peranti IOT komuniti USD 2 setiap unit rumah tangga setahun
Kejiranan anda mempunyai 38 peranti IOT, dan anda mahu melanggan satu tahun lagi dalam pelan ini. Caj itu akan menjadi USD 1 seunit setiap tahun dan anda akan mendapat data hidup 1 tahun ditambah 3 tahun data arkib.

Untuk kejiranan yang mempunyai 72 peranti IoT, dengan pelan pelanjutan 2 tahun, jumlah per unit setahun akan menjadi USD 1.50 dan anda akan melayakkan 1 tahun data langsung dan 4 tahun data arkib.