Dasar Privasi
Misi i-Neighbor adalah untuk membina komuniti pintar dengan penggunaan teknologi terkini bermula dari rumah dan di luar negara. Pusat kepada misi ini adalah komitmen syarikat untuk telus dengan anda tentang data peribadi yang kami kumpulkan dan bagaimana ia digunakan dan dikongsi.

Dasar Privasi ini menerangkan bagaimana TimeTec Cloud Sdn. Bhd. ( "TimeTec "), yang mengendalikan i-Neighbor dan tapak yang berkaitan, mengumpul, menyimpan dan mengendalikan maklumat peribadi individu mengikut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ("PDPA") dan undang-undang Malaysia. Pemprosesan dan penggunaan data peribadi kami juga direka untuk mematuhi Peraturan Perlindungan Data Umum EU (GDPR).

Sila baca Dasar Privasi ini untuk memahami bagaimana kami menggunakan maklumat peribadi yang mungkin kami dapati daripada anda.

Dengan menggunakan Perkhidmatan kami, anda bersetuju dengan penggunaan data kami di bawah Dasar Privasi ini, termasuk Dasar Cookie kami.




Pengenalan
i-Neighbor adalah sistem pengurusan kediaman & pelawat berasaskan awan, yang memenuhi pelbagai pengguna di kawasan kejiranan, seperti pemaju hartanah, badan pengurusan / jawatankuasa bersama, anggota keselamatan, penduduk dan pelawat.

Selain itu, kami mempunyai laman dan aplikasi yang berkaitan dengan i-Neighbour ("aplikasi TimeTec Lain"), yang terlibat dalam penyediaan keselamatan, IOT, iklan dan perkhidmatan berkaitan untuk kegunaan kediaman dan komersil: timetecsecurity.com, epicamera.com, i-environ.com, i-merchants.com dan iadhub.com.

Dasar Privasi ini terpakai kepada aplikasi i-neighbour.com, i-Neighbor berjenama, dan laman web, aplikasi, komunikasi dan perkhidmatan yang berkaitan dengan i-Neighbor yang dinyatakan di atas, termasuk pengunjung ke tapak web.




Persetujuan
Sekiranya anda menggunakan Perkhidmatan kami, anda bersetuju dengan pengumpulan, penggunaan dan perkongsian data peribadi anda di bawah Dasar Privasi ini (yang merangkumi Dasar Cookie dan dokumen lain yang dirujuk dalam Dasar Privasi ini) dan bersetuju dengan Syarat Perkhidmatan. Kami memberikan anda pilihan yang membolehkan anda memilih keluar atau mengawal bagaimana kami menggunakan dan berkongsi data anda.

Sekiranya anda menggunakan Perkhidmatan kami selepas kemas kini ke Dasar Privasi ini, anda bersetuju dengan dokumen yang diubah.




Ubah
Kami mungkin mengubahsuai Dasar Privasi ini, dan jika kami membuat perubahan material kepadanya, kami akan memberikan notis melalui Perkhidmatan kami, atau dengan cara lain (misalnya notis yang dipaparkan di halaman Facebook kami bersama-sama dengan Dasar Privasi yang dikemas kini), untuk memberi anda peluang untuk semak perubahan sebelum ia menjadi berkesan. Jika anda membantah sebarang perubahan, anda boleh menutup akaun anda. Penggunaan berterusan Perkhidmatan kami selepas kami menerbitkan atau menghantar notis tentang perubahan kami kepada Dasar Privasi ini bermakna anda bersetuju dengan Dasar Privasi yang dikemas kini.


Dalam Dasar Privasi ini, anda akan faham:
Mengenai Maklumat Peribadi
Siapa Yang Mengumpul dan Memproses Data Dikumpul (Maklumat GDPR EU)
Maklumat yang Kami Kumpulkan
Cara Kami Mengumpulkan Maklumat Peribadi Anda
Bagaimana Kami Menggunakan Data Anda
Pendedahan Data
Keselamatan Data
Penyimpanan Data
Pemindahan Maklumat Antarabangsa Dikumpulkan
Hak dan Kewajipan Anda
Pautan ke Laman Web Pihak Ketiga
Perlindungan Orang Kurang Upaya
Cara Menghubungi Kami


Mengenai Maklumat Peribadi
Maklumat peribadi merujuk kepada sebarang maklumat yang berkaitan secara langsung atau tidak langsung kepada anda. Ini termasuk apa-apa maklumat yang boleh digunakan untuk membezakan, mengenal pasti atau menghubungi anda. Untuk tujuan Dasar Privasi ini, maklumat peribadi merangkumi maklumat peribadi sensitif yang berkaitan dengan maklumat yang berkaitan dengan kesihatan, pendapat politik, kepercayaan agama, dll. Untuk mengelakkan keraguan, sila ambil perhatian bahawa Dasar Privasi ini hanya berlaku jika anda orang asli / individu.




Siapa Yang Mengumpul dan Memproses Data Dikumpul (Maklumat GDPR EU)
TimeTec memproses Data Peribadi sama ada sebagai Pengawal dan sebagai Pemproses, seperti yang ditakrifkan dalam GDPR EU.

TimeTec akan menjadi Pengawal untuk data "Pelanggan", yang bermaksud Data Peribadi individu yang mendaftar untuk perkhidmatan kami (i-Neighbor dan aplikasi TimeTec Lain) dan memasuki Perjanjian Perkhidmatan. Untuk i-Neighbor, ini meliputi kedua-dua pendaftaran untuk akaun Kejiranan dan akaun ahli Pelawat. Di samping itu, TimeTec juga mengendalikan Data Peribadi yang kami kumpulkan dari laman web kami dan di luar laman web kami melalui saluran lain. Contohnya, ini termasuk apabila anda menghubungi kami melalui telefon, e-mel dan perkhidmatan sembang, balas bahan pemasaran kami, hantar borang fizikal dan sebagainya.

Data "User " yang disimpan atau diproses dalam setiap akaun Pelanggan (i-Neighbor dan aplikasi TimeTec lain), Pelanggan masing-masing akan menjadi Pengawal selaras dengan GDPR, dan TimeTec akan menjadi Pemproses.

Melalui perkhidmatan TimeTec, setiap Pelanggan mempunyai kawalan ke atas Data Peribadi yang disimpan di dalam akaun mereka. Selepas Pelanggan memulakan perkhidmatan, mereka boleh membuat Pentadbir dan Pengguna tambahan ( "User " data). Ambil i-Neighbor sebagai contoh, pengguna akan terdiri daripada kakitangan Keselamatan dan Penduduk. Sebaliknya, pengguna tersebut juga akan menambah maklumat Pelawat (juga "User " data) ke dalam sistem. Pada akhirnya, Pentadbir akaun memegang hak untuk menambah, mengubah atau memadam data Pengguna. Kerana data ini adalah pengguna yang dihasilkan, adalah tanggungjawab Pelanggan untuk memastikan pengumpulan dan pemprosesan data dilakukan sesuai dengan undang-undang yang berlaku.




Maklumat yang Kami Kumpulkan
Dengan tujuan menyediakan anda dengan i-Neighbor dan TimeTec App, Web & Services yang lain dan beroperasi dengan cara yang cekap dan berkesan, kami perlu mengumpulkan maklumat peribadi yang berkaitan dengan anda. Maklumat peribadi yang dikumpulkan oleh kami mungkin termasuk (tetapi tidak terhad kepada) yang berikut:




Maklumat hubungan seperti nama anda, tarikh lahir, dokumen sokongan pengenalan (termasuk nombor Kad Pengenalan atau pasport), jantina, kewarganegaraan dan bangsa, bahasa pilihan, alamat peribadi dan / atau perniagaan semasa, alamat pemasangan, nombor telefon atau telefon bimbit, nombor faks , alamat emel.
Maklumat akaun bank atau butiran kad kredit anda (yang kami tidak akan mempunyai akses kepada kerana ia akan diuruskan oleh pembekal pembayaran)
Status i-Neighbor dan TimeTec App, Laman Web & Perkhidmatan lain yang telah anda perolehi daripada kami atau melanggan
Bagaimana anda menggunakan i-Neighbor dan TimeTec App, Website & Services lain (contohnya data trafik seperti butang pengawasan tarikh / masa diaktifkan, jiran yang dipercayai, lulus pelawat, halaman pengumuman, e-billing / -payment dan komunikasi lain yang dibuat dan diterima oleh anda dan tarikh, tempoh, masa dan kos komunikasi tersebut)
Untuk pengguna i-Pedagang: Maklumat pedagang dan kedai seperti nama anda, nama perniagaan, logo perniagaan dan gambar, pengenalan dokumen sokongan (termasuk lesen dan nombor pendaftaran perniagaan), alamat perniagaan, telefon perniagaan atau nombor telefon bimbit, nombor faks, alamat e-mel , laman web, dan waktu perniagaan.
Jumlah data yang telah diterima dan / atau dihantar oleh anda
Maklumat mengenai komputer atau peranti anda yang digunakan untuk mengakses Perkhidmatan kami, dan mengenai lawatan anda ke dan menggunakan laman web kami (termasuk peranti mudah alih anda, alamat IP, lokasi geografi, sistem operasi, jenis penyemak imbas, bilangan lawatan, masa purata yang dibelanjakan di tapak dan halaman dilihat). Maklumat yang dikumpulkan digunakan untuk memberikan gambaran keseluruhan tentang cara orang mengakses dan menggunakan laman web i-Neighbor dan TimeTec lain dan bukan untuk sebarang tujuan tambahan, seperti kepada pengguna profil
Kami boleh melakukan ini menggunakan cookies, web Beacon atau teknologi serupa. Dengan terus melawat tapak web, anda bersetuju dengan penempatan cookies pada peranti anda. Sekiranya anda memilih untuk tidak menerima kuki kami, kami tidak dapat menjamin bahawa pengalaman anda akan memuaskan seperti yang dijangkakan. Kami juga boleh meletakkan kuki dari pihak ketiga untuk tujuan fungsian dan pemasaran. Untuk membaca lebih lanjut mengenai cara kami menggunakan kuki, sila baca Dasar Kuki kami.
Butiran e-mel dan komunikasi elektronik lain yang anda terima dari kami, termasuk apakah komunikasi itu telah dibuka dan jika anda telah mengklik pada sebarang hubungan dalam komunikasi itu. Kami menggunakan ini untuk membantu memastikan komunikasi kami berguna untuk anda.


Cara Kami Mengumpulkan Maklumat Peribadi Anda
Kami mungkin mengumpul maklumat peribadi secara langsung dari anda apabila anda:

Berkomunikasi dengan kami seperti apabila anda menghantar borang permohonan untuk menggunakan laman web, aplikasi atau perkhidmatan kami (termasuk percubaan percuma), memuat turun i-Neighbor atau TimeTec App atau apabila anda menghubungi kami untuk sebarang pertanyaan, termasuk komunikasi melalui telefon, e-mel, perkhidmatan sembang dan media sosial
Beli langganan kepada perkhidmatan kami
Mendaftarkan atau melanggan penerbitan kami seperti surat berita, melengkapkan sebarang bentuk dalam talian, mengambil bahagian dalam tinjauan, menyiarkan di blog kami, memuat turun maklumat seperti kertas putih atau penerbitan lain atau berinteraksi dengan kami melalui laman web kami
Tanggapi apa-apa bahan pemasaran yang kami hantar
Memulakan hubungan perniagaan dengan kami seperti penyedia perkhidmatan / rakan perniagaan kami
Lawati atau layari laman web kami
Menyatakan aduan dengan kami atau memberikan maklum balas melalui laman web atau saluran lain
Selain dari maklumat peribadi yang diperoleh dari anda secara langsung, kami juga boleh mendapatkan maklumat peribadi anda dari pihak ketiga yang kami berurusan dengan atau dihubungkan dengan anda (agensi rujukan kredit atau institusi kewangan), dan dari sumber-sumber lain yang anda telah memberikan persetujuan anda untuk pendedahan maklumat yang berkaitan dengan anda, dan / atau jika dibenarkan dengan sah dari sisi undang-undang


Bagaimana Kami Menggunakan Data Anda
Kami boleh mengumpul dan menggunakan data peribadi daripada anda atau dari kategori pihak ketiga yang dikenal pasti dalam Dasar Privasi ini, untuk satu atau lebih daripada tujuan berikut:


Untuk mengesahkan identiti anda
Untuk menilai dan memproses permohonan / permintaan anda untuk i-Neighbor dan App TimeTec, Laman Web & Perkhidmatan lain
Untuk mentadbir dan mengurus i-Neighbor dan TimeTec App, Laman Web & Perkhidmatan lain yang kami berikan kepada anda termasuk mengenakan bayaran, bil, memudahkan pembayaran dan mengumpul hutang
Menilai dan / atau mengesahkan kelayakan kredit
Untuk mengesan dan mencegah aktiviti penipuan
Untuk berhubung dengan anda dan memberi anda maklumat yang anda minta
Untuk melibatkan diri dalam transaksi perniagaan berkenaan dengan i-Neighbor dan TimeTec App, Laman Web & Perkhidmatan lain yang akan ditawarkan dan diberikan kepada anda
Untuk mewujudkan dan menguruskan hubungan perniagaan yang lebih baik dengan kami
Untuk memproses sebarang komunikasi yang anda hantar kepada kami (sebagai contoh, menjawab pertanyaan dan menangani sebarang aduan dan maklumbalas)
Untuk memaklumkan anda mengenai manfaat dan perubahan pada ciri i-Neighbour dan TimeTec App, Website & Perkhidmatan lain
Untuk menghasilkan data, laporan dan statistik yang akan disiarkan atau diagregasi dengan cara yang tidak mengenal pasti anda sebagai individu
Kami juga boleh menggunakan maklumat peribadi untuk tujuan dalaman seperti pengauditan, analisis data, dan penyelidikan untuk meningkatkan produk, perkhidmatan, dan komunikasi pelanggan i-Neighbor
Untuk menyiasat, menjawab, atau mempertahankan tuntutan yang dibuat terhadap, atau melibatkan TimeTec Cloud Sdn. Bhd.
Untuk menjalankan aktiviti pemasaran dan promosi dalaman kami. Sebagai contoh, kami boleh menggunakannya untuk menghantar berita dan surat berita, tawaran istimewa, dan promosi, atau sebaliknya hubungi anda mengenai produk atau maklumat yang kami fikir dapat menarik minat anda. Anda juga boleh berhenti melanggan dari sebarang pemasaran e-mel menggunakan pautan yang disediakan dalam e-mel yang kami hantar kepada anda. Sila rujuk bahagian di bawah pada 'Hak Anda ' untuk membantah memproses untuk tujuan pemasaran
Untuk mengekalkan rekod yang diperlukan untuk keselamatan, tuntutan atau tujuan undang-undang yang lain
Untuk mematuhi keperluan undang-undang dan peraturan
Untuk apa-apa maksud lain yang diperlukan atau dibenarkan oleh mana-mana undang-undang, peraturan, garis panduan dan / atau pihak berkuasa pengawalseliaan yang berkaitan


Pendedahan Data
Sebagai sebahagian daripada menyediakan anda dengan i-Neighbor dan TimeTec App, Laman Web & Perkhidmatan lain dan pengurusan dan / atau operasi yang sama, kami mungkin diperlukan atau perlu mendedahkan maklumat mengenai anda kepada pihak ketiga berikut:


Agensi penguatkuasaan undang-undang
Agensi-agensi kerajaan
Syarikat dan / atau organisasi yang bertindak sebagai ejen, kontraktor, pembekal perkhidmatan kami (termasuk subkontraktor mereka) dan / atau penasihat profesional
Syarikat dan / atau organisasi yang membantu kami dalam memproses dan / atau menepati transaksi dan menyediakan anda dengan i-Neighbor dan TimeTec App, Laman Web & Perkhidmatan lain yang anda minta atau melanggan
Rakan kongsi perniagaan kami dan pihak lain untuk tujuan yang berkaitan dengan tujuan mengumpulkan dan menggunakan maklumat peribadi anda
Pihak-pihak lain berkenaan dengan siapa anda telah memberikan persetujuan tersurat atau tersirat anda
Subjek pada setiap masa kepada mana-mana undang-undang (termasuk peraturan, garis panduan dan / atau kewajipan) yang terpakai kepada i-Neighbor dan App TimeTec, Laman Web & Perkhidmatan lain
Rakan strategik yang bekerja dengan TimeTec untuk menyediakan produk dan perkhidmatan yang lebih baik, atau membantu pasaran TimeTec kepada pelanggan. Sebagai contoh, apabila anda menyiasat mengenai i-Neighbour dan penyelesaian TimeTec lain, TimeTec boleh menghantar e-mel anda dengan maklumat peribadi atau bukan peribadi anda kepada Penjual yang Dibenarkan untuk tindak lanjut jualan. Maklumat peribadi hanya akan dikongsi oleh TimeTec untuk menyediakan penyelesaian dan perkhidmatan TimeTec kepada anda; ia tidak akan dikongsi dengan pihak ketiga untuk tujuan pemasaran mereka.

Sila ambil perhatian bahawa TimeTec menggunakan pemproses data yang mungkin mengumpul, menyimpan dan memproses data anda bagi pihak kami. Pemproses terpilih menawarkan jaminan yang mencukupi berkenaan dengan langkah keselamatan teknikal dan organisasi untuk pemprosesan data peribadi anda. Ia digunakan untuk tujuan berikut:

• Hosting aplikasi atau perkhidmatan kami
• Sistem pengurusan hubungan pelanggan
• Platform perkhidmatan pembayaran
• Menyediakan alat sokongan pengguna, seperti sembang langsung laman web
• Menyediakan analisis web dan penggunaan web


Keselamatan Data
Kami mengikut piawaian industri yang diterima umum untuk melindungi maklumat yang dikemukakan kepada kami, semasa penghantaran dan sebaik sahaja kami menerimanya. Kami menggunakan perlindungan pentadbiran, teknikal dan fizikal yang sesuai untuk melindungi Data Peribadi daripada kemusnahan yang tidak disengajakan atau tidak sah, kehilangan sengaja, pengubahan / pendedahan / akses yang tidak dibenarkan dan apa-apa penyalahgunaan atau pemprosesan yang menyalahi undang-undang. Ini termasuk, sebagai contoh, firewall, perlindungan kata laluan dan kawalan akses dan pengesahan lain. Kami menggunakan teknologi SSL untuk menyulitkan data semasa penghantaran melalui internet awam, hanya untuk diakses oleh mereka yang diberi kuasa dengan hak akses khas untuk sistem kami.

Walau bagaimanapun, tiada kaedah penghantaran melalui Internet, atau kaedah penyimpanan elektronik, adalah selamat sepenuhnya. Kami tidak dapat menjamin keselamatan apa-apa maklumat yang anda hantar kepada kami atau menyimpan pada Perkhidmatan, dan anda melakukannya dengan risiko anda sendiri. Data boleh diakses, didedahkan, diubah, atau dimusnahkan oleh pelanggaran mana-mana perlindungan kami. Jika anda percaya Data Peribadi anda telah dikompromi, sila hubungi kami dengan butiran yang disediakan dalam bahagian "Cara Menghubungi Kami" di bawah.

Jika kami menyedari pelanggaran data peribadi, kami akan memaklumkan kepada anda dan / atau pihak berkuasa yang berkenaan tentang berlakunya pelanggaran mengikut undang-undang yang berkenaan.




Penyimpanan Data
Kami akan mengekalkan maklumat peribadi anda selagi perlu dan relevan untuk tujuan perniagaan kami, seperti yang dijelaskan dalam Dasar Privasi ini. Kami akan mengekalkan dan menggunakan maklumat peribadi ini untuk mematuhi tanggungjawab undang-undang kami, mengekalkan rekod kewangan dan rekod yang tepat, menyelesaikan pertikaian, dan menguatkuasakan perjanjian kami. Data peribadi yang kami proses bagi pihak klien kami dikekalkan selama diperlukan untuk menyediakan Perkhidmatan.




Pemindahan Maklumat Antarabangsa Dikumpulkan
Syarikat kami berpusat di Malaysia dan kami menggunakan IT dan penyedia perkhidmatan lain yang terletak di pelbagai negara. Aplikasi atau perkhidmatan kami atau sebahagian daripada mereka boleh dihoskan dalam kemudahan yang disediakan oleh Amazon Web Services di Singapura. Sementara itu, laman web kami boleh dihoskan di Malaysia dan apabila anda menghantar e-mel kepada kami, ini juga akan disimpan di pelayan e-mel kami di Malaysia. Oleh itu, maklumat anda yang dikumpul oleh TimeTec boleh dipindahkan ke, diproses dan disimpan di luar negara asal anda, di Singapura, Malaysia, Amerika Syarikat, Eropah, atau mana-mana negara lain di mana TimeTec atau sekutunya atau penyedia perkhidmatannya mengekalkan kemudahan.

Apabila menyerahkan data peribadi anda, anda bersetuju untuk pemprosesan, pemindahan atau penyimpanan sedemikian seperti yang digariskan di atas. Kami akan memastikan pada setiap masa untuk mengambil semua langkah yang munasabah yang perlu untuk mengekalkan keselamatan data peribadi anda mengikut Dasar Privasi ini. Kami juga akan mengambil langkah yang munasabah untuk memastikan bahawa mana-mana entiti pihak ketiga sedemikian terikat secara kontrak untuk tidak menggunakan maklumat peribadi anda untuk apa-apa sebab selain untuk menyediakan i-Neighbor dan TimeTec App, Laman Web & Perkhidmatan lain yang dikontrak oleh kami untuk menyediakan dan secukupnya melindungi maklumat peribadi anda.

Pemindahan data EU
Untuk data peribadi yang tertakluk kepada undang-undang perlindungan data Eropah, ini bermakna bahawa apa-apa maklumat yang dikemukakan oleh anda melalui laman web atau aplikasi atau perkhidmatan boleh dipindahkan ke Singapura, Malaysia, Amerika Syarikat dan / atau ke wilayah lain di luar EEA. Kami juga boleh memindahkan maklumat anda kepada pembekal perkhidmatan di luar EEA untuk tujuan menyediakan aplikasi, pengiklanan dan perkhidmatan kami kepada anda.

Kami mengambil langkah untuk memastikan bahawa maklumat anda dipindahkan di luar EEA kepada penyedia perkhidmatan kami, langkah dan kawalan yang sesuai disediakan untuk melindungi maklumat tersebut. Pemindahan sedemikian dibuat mengikut kehendak Peraturan (EU) 2016/679 (Peraturan Perlindungan Data Am atau "GDPR") dan mungkin berdasarkan pengesahan pematuhan Rangka Kerja Perisai Privasi EU-AS dan Privasi Swiss-AS Rangka Perisai atau penggunaan Fasal Model Standard Suruhanjaya Eropah untuk pemindahan data peribadi di luar EEA.

Dengan menggunakan laman web, produk atau perkhidmatan kami atau berinteraksi dengan kami dalam cara yang dijelaskan dalam Dasar Privasi ini, anda bersetuju untuk memindahkan maklumat anda di luar EEA dalam keadaan yang dinyatakan dalam Dasar Privasi ini. Jika anda tidak mahu maklumat anda dipindahkan di luar EEA, anda tidak boleh menggunakan laman web, aplikasi atau perkhidmatan kami.

Pemindahan Luar Malaysia
Adalah mungkin bagi kami untuk memindahkan maklumat peribadi anda di luar Malaysia jika mana-mana penyedia perkhidmatan atau rakan kongsi strategik kami yang terlibat dalam menyediakan sebahagian daripada i-Neighbor dan TimeTec App, Website & Perkhidmatan yang lain terletak di negara-negara di luar Malaysia. Anda bersetuju dengan kami memindahkan maklumat peribadi anda di luar Malaysia dalam keadaan ini. Kami akan mengambil langkah-langkah yang munasabah untuk memastikan bahawa mana-mana entiti luar negara sedemikian terikat secara kontrak untuk tidak menggunakan maklumat peribadi anda untuk apa-apa sebab selain daripada menyediakan Aplikasi, Laman Web & Perkhidmatan i-Neighbour yang dikontrak oleh kami untuk menyediakan dan untuk melindungi maklumat peribadi anda dengan secukupnya .




Hak dan Kewajipan Anda
Hak untuk Akses, Pembetulan, Pemadaman, Kemudahalihan Data
Kami boleh membantu anda untuk mengakses, membetulkan atau memadamkan maklumat peribadi anda yang dipegang oleh kami. Di mana anda ingin mempunyai akses kepada maklumat peribadi anda dalam pemilikan kami, ingin meminda atau memadam maklumat anda, anda boleh membuat permintaan kepada kami dengan menghubungi Tim TimeTec dengan butiran hubungan yang disediakan di bawah. Anda perlu mengutip nama, alamat dan nombor telefon / akaun anda dan memberikan butiran ringkas tentang maklumat yang anda mahukan salinan dalam sebarang permintaan tersebut. Kami akan menggunakan usaha yang munasabah untuk mematuhi permintaan anda untuk mengakses, membetulkan atau memadamkan maklumat peribadi anda dalam masa 30 hari selepas menerima permintaan anda. Jika anda meminta salinan data anda, kami akan menyediakannya dalam format elektronik. Sila ambil perhatian bahawa kami mungkin harus menahan akses kepada maklumat peribadi anda dalam situasi tertentu, contohnya apabila kami tidak dapat mengesahkan identiti anda atau di mana maklumat yang diminta adalah bersifat komersial sulit atau sekiranya kami menerima permintaan berulang untuk maklumat yang sama . Walau bagaimanapun, kami akan memaklumkan anda mengenai sebab-sebab yang tidak dapat memenuhi permintaan anda.


Sekatan Pemprosesan, Objek untuk Memproses & Mengeluarkan Persetujuan
Pada bila-bila masa, anda boleh meminta untuk meletakkan sekatan ke atas pemprosesan atau objek ke pemprosesan Data Peribadi anda, atas dasar yang sah, kecuali jika ia dibenarkan sebaliknya oleh undang-undang yang terpakai. Anda mungkin pada masa pengumpulan dan pada bila-bila masa kemudian, menentang pemprosesan data peribadi anda untuk tujuan pemasaran. Di mana pemprosesan maklumat anda berdasarkan persetujuan anda, anda mempunyai hak untuk menarik balik persetujuan itu tertakluk kepada sekatan undang-undang atau kontrak.

Jika anda percaya hak privasi anda yang diberikan oleh undang-undang perlindungan data yang berkenaan telah dilanggar, sila hubungi kami dengan butiran hubungan yang disediakan di bawah. Anda juga berhak membuat aduan dengan pihak berkuasa perlindungan data.

Peruntukan ini tidak terpakai kepada Data Peribadi yang dikategorikan sebagai "User " Data, yang dikendalikan oleh Pelanggan. Dalam hal ini, pengurusan Data "Pengguna " adalah tertakluk kepada Dasar Privasi Pelanggan sendiri, dan sebarang permintaan untuk akses, pembetulan atau pemadaman harus dilakukan secara langsung kepada Pelanggan yang bertanggungjawab untuk memuat naik dan menyimpan data tersebut ke dalam Perkhidmatan.


Maklumat Peribadi yang Tidak lengkap
Jika ditunjukkan (sebagai contoh dalam borang pendaftaran / permohonan), adalah wajib untuk memberikan maklumat peribadi anda kepada kami untuk membolehkan kami memproses permohonan anda untuk i-Neighbour dan TimeTec App, Website & Perkhidmatan lain. Sekiranya anda menolak untuk menyediakan maklumat peribadi yang wajib, kami mungkin tidak dapat memproses permohonan anda atau memberikan anda i-Neighbor dan TimeTec App, Website & Services lain.

Kewajipan anda
Anda bertanggungjawab untuk memberikan maklumat yang tepat dan lengkap kepada kami tentang diri anda dan mana-mana orang lain yang maklumat peribadi anda memberi kami dan untuk mengemaskini maklumat peribadi ini apabila ia menjadi tidak tepat atau tidak lama dengan menghubungi Tim TimeTec melalui butiran hubungan yang disediakan di bawah . Kewajipan ini adalah syarat untuk menyediakan i-Neighbor dan App TimeTec, Laman Web & Perkhidmatan lain kepada anda dan / atau mana-mana orang lain yang diberi kuasa atau dibenarkan oleh anda atau organisasi / syarikat anda untuk menggunakan Produk dan / atau Perkhidmatan. Sekiranya anda mungkin perlu memberi kami maklumat peribadi yang berkaitan dengan pihak ketiga (contohnya mengenai pasangan atau anak anda atau di mana anda adalah orang yang ditugaskan (dari organisasi atau syarikat) untuk berurusan dengan kami, jika anda memperoleh dan bertanggungjawab terhadap perkhidmatan dan / atau produk yang mereka gunakan), anda mengesahkan bahawa anda telah (i) memperoleh persetujuan mereka atau sebaliknya berhak untuk memberikan maklumat peribadi mereka kepada kami dan untuk kami menggunakannya dengan sewajarnya, dan (ii) memaklumkan kepada mereka baca Dasar Privasi ini di laman web kami.




Pautan ke Laman Web Pihak Ketiga
Sila dimaklumkan bahawa Dasar Privasi ini hanya terpakai kepada i-Neighbor dan Laman Web TimeTec lain dan tidak digunakan untuk mana-mana laman web pihak ketiga yang anda boleh mengakses dari laman web kami. Untuk menentukan bagaimana mereka berurusan dengan Maklumat Peribadi anda, anda harus memastikan bahawa anda membaca dasar privasi masing-masing.




Perlindungan Orang Kurang Upaya
Sebagai peraturan umum, kanak-kanak dan orang di bawah umur 18 tahun tidak boleh mendedahkan data peribadi kepada kami tanpa persetujuan ibu bapa atau penjaga mereka. Kami tidak meminta data peribadi daripada kanak-kanak dan kami tidak sengaja mengumpul data peribadi daripada kanak-kanak, menggunakan data tersebut dalam apa cara sekalipun atau mendedahkan data tersebut kepada pihak ketiga tanpa kebenaran.




Cara Menghubungi Kami
Sekiranya anda mempunyai permintaan dan pertanyaan atau kebimbangan mengenai Dasar Privasi i-Neighbour, sila hubungi kami di:

TimeTec Cloud Sdn. Bhd.
No. 6, 8 & 10, Jalan BK 3/2
Bandar Kinrara
47180 Puchong
Selangor, Malaysia
Tel: +603 - 8070 9933
E-mel: [email protected]


Terakhir dikemaskini: 03/09/2018